Eseménynaptár

Hétköznap 9-17 óra között, valamint rendezvények idején.
Telefon: 299-8050

Várjuk a támogatásokat

Rendelkezzen adójának 1%-áról!
Kattintson ide!
Bankszámlaszám:
10300002-20210799-00003285
(Szövetség a Nemzetért Alapítvány)


ÖltögetőÖltögető

Gyepü - A nemzeti könyvek boltja webáruház


Hazai Gondolat - Az első nemzeti könyves blog


Főoldal

Friss hírek, aktualitások
EZ A POLGÁROK HÁZA ARCHÍV WEBOLDALA!
Új honlapra költöztünk!

2018. október 01.

Új honlapra költöztünk!

A POLGÁROK HÁZA AKTUÁLIS TARTALMAI A www.polgarokhaza.hu CÍMEN ÉRHETŐK EL.>>

Jelen weblap 2018. október 1-től nem frissül.


Moldva – csángók az ezeréves határon is túlA Polgárok Háza 2016-ban készült „Moldva - csángók az ezeréves határon is túl" című filmjét beválogatták a kalotaszegi Sztánán augusztus 24-26. között rendezett V. Nemzetközi  Népismereti Filmszemlére. A filmszemle részletes programja és eredménye megtekinthető a szervező Dr. Kós Károly Néprajztudós Alapítvány honlapján ide kattintva>>.

A filmszemle fővédnöke: Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke.


Könyvbemutatónk a Magyar Katolikus Rádió Akvarell című kulturális műsorában
A Magyar Katolikus Rádió Akvarell című kulturális műsorában számoltak be a könyvbemutatóról

2018. június 25.
szablya.jpg
2018. június 12-én mutatták be a Polgárok Házában Szablya Ilona tiszteletbeli magyar főkonzul (USA), ’56-os emigráns önéletrajzi emigráns önéletrajzi regényét, a kötet második kiadásának bemutatóján.

A Magyar Katolikus Rádió szerkesztő-műsorvezetője Fazekas Gyöngyvér is részt vett a könyvbemutatón, amelyről az Akvarell című kulturális műsor 2018. június 25.-ei adásában számolt be.
Az eseményen Wittner Máriával és Jeney Attilával készített riportot a szerkesztő.

Jótékonysági adománygyűjtés a damaszkuszi gyermekekért
Jótékonysági adománygyűjtés a damaszkuszi gyermekekért

2018. június 04.

Szíriában hetedik éve dúl a háború. Az egykor több, mint kétmillió lelket számláló keresztény közösségből, alig 400.000 ember maradt az országban.


damaszkusz.jpg
Ebben a kilátástalannak tűnő helyzetben egy görögkatolikus lelkész, Naim Gharbi , mintegy ezer gyermek és fogyatékos számára tervez nyári táborozást Szíria egy biztonságos zónájában, hogy a gyermekek legalább néhány napra elfelejtsék a háború borzalmait s megerősödve tekintsenek a várható megpróbáltatások elé.


Mit várunk az új, kereszténydemokrata kormánytól?
Mit várunk az új, kereszténydemokrata kormánytól? – Stefka István, Bencsik András, Kovács István és Huth Gergely beszélgettek erről 2018. május 22-én a Polgárok Házában.

2018. május 22.
Mit várunk az új, kereszténydemokrata kormánytól? – Stefka István, Bencsik András, Kovács István és Huth Gergely beszélgettek erről 2018. május 22-én a Polgárok Házában.


Lánczi Tamás: Egy csatát megnyertünk, de a háború még nem dőlt el
Kiszelly Zoltán és Lánczi Tamás politológusokkal a választási eredményeket és azok következményeit elemezte Stefka István újságíró

2018. április 18.
Stefka1.jpg

Az országnak a jóérzésű döntő többsége megtette azt, amit a haza megkövetelt – mondta Stefka István, a PestiSrácok.hu lapigazgatója, a „Kilenc nappal a választások után…” címmel rendezett beszélgetés megnyitóján a Polgárok Házában. Az eseményen felszólalt Kiszelly Zoltán politológus, egyetemi oktató és Lánczi Tamás politikai elemző, a Figyelő című hetilap főszerkesztője, akik azon túlmenően, hogy összegezték az áprilisi választási eredmény lehetséges okait, kitekintést adtak a következő egy év várható politikai eseményeire is.

Mezőhegyi Gyula riportja


Incze Nikoletta: Foglalkozzunk a politikai iszlámmal!
Polgár Portál, Mezőhegyi Gyula vezércikke

2018. április 05.
Incze Nikoletta előadása - videó a rendezvényről ide kattintva!Nem muszlimként azért kell foglalkoznunk a politikai iszlámmal, mert az is foglalkozik velünk – mondta Incze Nikoletta, a Politikai Iszlám Tanulmányok Központjának magyarországi alapítója és kutatója. Az iszlamizáció egyre fontosabb témává válik, Magyarországon pedig könnyű dolgunk van, mert itt támogatja a politika az ilyen jellegű kutatásokat és a diskurzust. Nyugat-Európában ez már sokkal nehezebb lenne – jelezte köszöntőjében ‘Sigmond Bertalan, a Polgárok Háza kulturális munkatársa. Mezőhegyi Gyula riportja a Polgár Portálon>>

Teljesült a Nemzeti Kisebbségvédelmi kezdeményezés
Egymillió-kétszáztizenötezer-hétszáznyolcvankilenc aláírás!

2018. április 04.
nemzetikisebbsegvedelmikezdemenyezes.jpgNemzetközi sajtótájékoztatóval zárta az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniója (FUEN) a MinoritySafePack aláírásgyűjtő kampányát április 4-én, Flensburgban a Kisebbségek Házában, csupán néhány órával az aláírásgyűjtés lezárása után. Vincze Loránt FUEN-elnök ismertette az eredményeket: a Nemzeti Kisebbségvédelmi kezdeményezés 1.215.789 támogató aláírást gyűjtött, ebből 771.089 támogató online, 444.790 pedig papíron írta alá a kezdeményezést. Ez a szám messze meghaladja a szükséges egymillió aláírást. 

Maróth Miklós: Hiába, a tolerancia világbajnokai lettünk
A Polgárok Háza Európa védelmében című előadássorozatának második állomásán Maróth Miklós tartott előadást

2018. március 14.

A Polgárok Háza Európa védelmében című előadássorozatának második állomásán Maróth Miklós Széchenyi-díjas, Corvin-lánccal kitüntetett orientalista, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia volt alelnöke köszöntötte az egybegyűlteket.
Bevezetőjében kiemelte, hogy az iszlámban nincs központi tanítóhivatal, a vallás értelmezése egyénileg történik. Látott olyan felvételt az Iszlám Állam tevékenységéről, amelyben egy fegyveres teherautókat állított meg, kiszállította a sofőröket és megkérdezte, a reggeli imában hány leborulás van? Az egyik hármat mondott, a másik négyet, erre lelőtték őket, ugyanis kettő lett volna a helyes válasz. Nagyon kevés ismerettel rendelkeznek tehát a saját vallásukról, s nem az istenükkel való kapcsolatuk problémás, hanem maga a kultúra, amely ezen a talajon létrejött.

Polgári Szilvia írása a Polgár portálon


Semjén Zsolt kijelentette: a magyar állampolgárság jár minden magyarnak, éljen bárhol a világon.
Ahhoz, hogy a magyarság megmaradjon, szükség van egy erős, gazdaságilag stabil anyaországra,

2018. március 07.

A nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes könyvbemutatóján kijelentette: a magyar állampolgárság jár minden magyarnak, éljen bárhol a világon.


2 3 4 5 6 7
245 db összesen

Megközelíthető

Kattintson a részletekért!

Polgárok Háza
1089 Budapest Visi Imre u. 6.
Telefon: +36-1/299-8050
Telefax: +36-1/299-8061
Elektronikus levél: polgarokhaza@polgarokhaza.hu

Részletes információk

Galériák sokasága

A Pannonhalmi Apátsági Pincészet borkóstolója

Videók számtalanul

Pannonhalmi Apátsági Pincészet borkóstolója, Hűvösvölgyi Ildikó és Kisfaludy Zsófia színművészekkel

Pannonhalmi Apátsági Pincészet borkóstolója, Hűvösvölgyi Ildikó és Kisfaludy Zsófia színművészekkelés a Szerencsejáték Zrt.